organisatie

pers

Vragen over oncologie en de Nederlands Kankerregistratie
Bent u journalist of redacteur en heeft u een vraag over onderzoek naar concentratie van de oncologisch zorg? Wilt u weten hoe vaak een bepaalde tumorsoort voorkomt in Nederland? Hoeveel patiënten vijf jaar na de diagnose nog in leven zijn en de verschillen hierin per tumorsoort? Voor deze en andere vragen kunt u bij ons terecht. 

Vragen over palliatieve zorg
Vraagt u zich af hoe de palliatieve zorg in Nederland is georganiseerd en hoe partijen samenwerken om de kwaliteit te verbeteren? Hoe zorgen we dat mensen kunnen overlijden op de plaats van hun voorkeur? Hoe zorgen we dat de zorg in de laatste levensfase zo goed mogelijk is, waarbij de wensen, waarden en behoeften centraal staan? Of heeft u vragen over het kwaliteitskader palliatieve zorg en de Coörperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL)? Wij geven graag toelichting. 

Neem voor deze en andere vragen contact op met:

Akke Albada, persvoorlichter (aandachtsgebied oncologie)
06 18 41 86 67

Pien ter Haar, hoofd communicatie (aandachtsgebied palliatieve zorg)
06 532 452 51

Cijfers en grafieken over kanker
Landelijke gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) zijn openbaar toegankelijk. Grafieken van het voorkomen (incidentie) en overleving bij elk kankertype vindt u op kanker.nl. Op cijfersoverkanker.nl kunt de incidentie, overleving, prevalentie, sterfte en kans voor elk kankertype selecteren. Met bronvermelding kunt u gebruik maken van deze cijfers en grafieken. De persvoorlichters zijn graag bereid om deze cijfers toe te lichten. 

Beeldmateriaal
Voor mediadoeleinden is rechtenvrij beeldmateriaal beschikbaar: 

Persberichten
Wilt u de IKNL-persberichten ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Akke Albada onder vermelding van uw naam en het medium waar u voor werkt. 

Blijf op de hoogte

nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

volg ons: